رفع خطای 500

آموزش رفع خطای ۵۰۰ در سی پنل

 

روزهای گرم تابستان را سر میکنیم و هر اتفاقی که می افتد دوست داریم بندازیم گردن این و آن ! اما بهتر است یک نگاه کوتاهی در این موارد به علت رخ دادن این خطا ها بیندازیمشاید نظرمان عوض شد.

 

پس ما قصد داریم نظر شما را در این رابطه مقداری عوض کنیم و به شکل و شیوه صحیحی راهنمایی کنیم. پس با ما همراه باشید.

خطای ۵۰۰ چیست ؟

خطای ۵۰۰ از جمله خطاهایی است که به دلایل متعددی ایجاد میشود و رایج ترین آنها اعمال سطح دسترسی نادرست روی فایل ها و دایرکتوری ها ، کد های اشتباه  در فایل php.ini و فایل htaccess. درخواست های نامعتبر از طرف اسکریپت سایت و … می باشد.

اگر کمی دقت داشته باشید و به تیکت هایی که به هاستینگ خود ارسال کرده  اید نگاهی بیندازید متوجه می شوید که در تمام تیکت های خود هاستینگ ها را متهم قرار داده و خود شاکی هستید که چرا سرور شما مشکل دارد ؟

اما اگر نگاه خوشبینانه ای داشته باشیم متوجه می شویم که این خطا مربوط به سرور نیست و حداقل میتوان گفت که همیشه مربوط به سرور نیست !

گاهی اوقات نیز بدون فکر و نگاه کردن به فایل لاگ مشکل را به گردن هاستینگ خود می اندازیم و میگوییم صد درصد مشکل از هاستینگ است ( اما اینطور نیست دوست خوبم)

ابتدا شما باید به فایل لاگ در هاست خود مراجعه کرده و سپس اقدام به حل مشکل نمایید. چون در فایل لاگ تمام خطا ها مشخص شده و مسیر دقیق آن نیز مشخص می گردد.

خب ازین بحث که بگذریم میرسیم به بخش نحوه دیافت خطا ها در مرورگر ها!

خب شما اگر از مرورگری مثل فایرفاکس یا تور استفاده کنید خطایی مشابه متن زیر در مرورگرهای ذکر شده مشاهده خواهید کرد.


 

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request


اگر از مرورگری مثل کروم یا در لینوکس کرومیوم استفاده میکنید خطاهای متفاوتی را به شما نشان خواهد داد و بستگی به خطای مورد نظر در ۵۰۰ دارد که به شرح زیر می باشد.

Internal Server Error

HTTP Error 500


خب پس تا اینجا متوجه شدیم که مشکل از سمت هاستینگ ها و سرور ها نیست و میتواند از خود اسکریپت سایت حتی وردپرس و افزونه ها و یا جوملا باشد. پس بنابراین باید دقت کافی را در این مورد داشته باشید و قضاوت ناصحیح انجام ندهید ( بقول درگذشتگان قدیمی : یک پلی برای خود جهت بازگشت به عقب نگه داریم)


حالا سوال اینجاست چطوری خطای ۵۰۰ را رفع کنیم ؟

اگر دوست داشتید با ما همراه باشید تا درخدمت باشیم و مشکل را به همراه یکدیگر حل کنیم. آماده اید ؟

آموزش رفع خطای ۵۰۰

 رفع خطای ۵۰۰ Internal Server Error در هاست سی پنل

 

خطاهای فایل htaccess.

کاربران ممکن است در فایل htaccess. خطوطی را اضافه کنند که در اثر عدم دانش کافی حاوی کدهای نادرست و و متضاد با کانفیگ سرور باشد. اگر وبسرور شما آپاچی باشد ، شما نیاز نیست تغییراتی را اعمال کنید و خودکار تمام تغییرات را انجام خواهد داد.

اما اگر از لایت اسپید استفاده نمایید ، که سابین سرور نیز در تمام سرورهای میزبانی بدلیل سرعت زیاد و موارد دیگر از این وبسرور استفاده میکند ، شما میتوانید هر تغییراتی را ایجاد و ذخیره نمایید..

در چنین حالتی خطای ۵۰۰ رخ میدهد. برای رفع این مشکل باید خطوط مشکل دار فایل htaccess. به توضیحات یا کامنت تبدیل کنید که کافی است در ابتدای هر خط کاراکتر # ( مربع )  درج کرده و فایل را ذخیره کنید .

ما نمیخواهیم کار را سخت کنیم و سخت تر توضیح دهیم بنابراین خیلی راحت و بدون هیچ مطلب اضافی و کدهای درگیر کننده بیان کنیم.

بهترین کار جهت تست این مورد که آیا مشکل از فایل اچ تی اکسس شما ست یا خیر این است که تمام کدهایآن را حذف کرده یا کات کرده و نگه دارید و سیو کنید.

مجدد به سایت برگشته و ببینید مشکل حل شده است یا خیر؟ اگر حل نشده بود کدهارا برگردانید و مجدد ذخیره کنید.

اگر نمی دانید به چه شکلی اینکا را انجام دهید میتوانید با استفاده فایل گیف زیر این مورد یا یادبگیرید.

htaccess hidden show deleted code


 

خب با روش بالا حل نشد نه ؟‌ متاسفیم :((

 

پس روش دوم که میتوان گفت بهترین مورد نیز می باشد و پیشنهاد اصلی ماست به شرح زیر می باشد .

وارد هاست خود شده و از صفحه اصلی هاست بخش select php version را انتخاب و به داخل آن بروید و یکی از اصولی ترین کارهایی که می شود انجام داد نیز این مورد است.

سپس جهت تست مشکل داشتن یا نداشتن ورژن php خود را عوض کرده و به سایت برگشته و تست کنید.

به احتمال ۹۹ درصد با تغییر ورژن php مشکل شما نیز بصورت قطعی حل خواهد شد.

اگر نمی دانید به چه شکلی اینکار را انجام دهید میتوانید با استفاده فایل گیف زیر این مورد یا یادبگیرید.

select php version edit


روش سومی نیز وجود دارد که مخصوص دارندگان سایتی با اسکریپت های وردپرس ، جوملا و یا whmcs می باشد که تنها برای آنها مفید است .

برخی وقت ها پیش می آید که شما از وردپرس یا جوملا یااسکریپت های مشابه استفاده می کنید. در این صورت با توجه به مشکل دار بودن یکی از فایل ها یا خرابی یکی از فایل می بایست به شرح زیر عمل کنید.

آخرین نسخه موجود وردپرس یا جوملا یا اسکریپت های مشابه را از سایت اصلی شان دانلود کرده و در هاست خود آپلود نمایید و سپس در یک پوشه مجزا آن را اکسترکت کرده و سپس فایل اینستال آن یا در وردپرس فایل wp-config.php  را پاک نمایید و سپس تمام فایل ها را بر روی روت خود ریپلیس نمایید.

اگر نمی دانید به چه شکلی اینکا را انجام دهید میتوانید با استفاده فایل گیف زیر این مورد را  یاد بگیرید.

replace wordpress


خب روش چهارم که دقیقا می تواند برای وردپرسی ها رخ دهد و سایتشان را با خطای ۵۰۰ روبرو کند ، پلاگین ها میتوانند باشند.

جهت حل این مشکل می بایست به هاست خود وارد شوید و به wp-content وارد شوید و سپس نام ذپوشه plugins را به  plugins1 یا هر اسم دیگری که دوست دارید تغییر دهید.

سپس وارد مدیریت وردپرس خود شوید و مجدد به هاست برگردید و نام پوشه پلاگین را به اسم خود یعنی plugins تغییر دهید و از بخش افزونه های وردپرس تک به تک فعال کنید و ببینید خطا از جانب کدام مورد است. آن افزونه را پاک یا یک جایگزین برای آن پیدا کنید.


 

روش انتهایی که بخواهیم به حاشیه نیز نرویم این مورد است ولی قبل از ارسال تیکت سعی کنید خودتان یادبگیرید ( یکبار برای همیشه مشکلات خود را حل کنید )

به ناحیه کاربری خود در سابین سرور وارد شوید ، و سپس یک تیکت به بخش فنی ارسال کنید تا این مورد را بررسی کرده و خدمت شما درست کنند.

 


 

ناشنوا باش وقتی همه از محال بودن آرزوهایت سخن می گویند….

4.9/5 - (9 امتیاز)

اسفندیار سلیمانیمشاهده نوشته ها

Avatar for اسفندیار سلیمانی

زندگی‌ مثل اسکرول ماوسه . هرچقدر هم گرون قیمت باشه بازم یه روزی خراب میشه . به یه شکل باور نکردنی ! پس تا هستیم قدر لحظاتمونو بدونیم و باور‌نکردنی زندگی کنیم.

2 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *